26.06.2017 — 16:33

В облдержадміністрації розглядають можливість встановлення на дорогах “розумних” світлофорів

Сьогодні т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний провів чергову нараду за участю представників Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації, ГУ Національної поліції в області, управління Укртрансбезпеки в області, Служби автомобільних доріг.

Під час наради обговорено декілька питань, що стосувалися забезпечення безпеки дорожнього руху та пасажирських перевезень в області, забезпечення належного стану автомобільних доріг.

Зокрема, учасники засідання розглянули впровадження пілотного проекту стосовно обладнання інтелектуальними світлофорами  ділянок автомобільних доріг загального користування Хмельниччини, де спостерігається підвищений рівень дорожньо-транспортних пригод.

Інтелектуальні (або як їх ще називають “розумні” чи “особливі”)  світлофори використовуються для керування потоком та забезпечення БДР. У таких пристроях традиційні світлофори обладнано датчиками та програмним забезпеченням для вирівнювання інтенсивності руху, захисту певних категорій учасників дорожнього руху (пішоходів, людей з обмеженими можливостями тощо), для контролю швидкісного режиму – для безпеки дорожнього руху, загалом.

Ще одне важливе питання, порушене під час наради – встановлення додатково ще двох габаритно-вагових комплексів для контролю за вантажними перевезеннями в області. Олег Гуменний доручив відповідним підрозділам розробити основні положення обласної програми, спрямованої на забезпечення збереження доріг та безпеки дорожнього руху на Хмельниччині. Він також наголосив, що в програмі необхідно обов’язково передбачити кошти на закупівлю сучасних габаритно-вагових комплексів, щоб максимально контролювати на дорогах області  дотримання автоперевізниками вагових та габаритних параметрів автотранспортних засобів при здійсненні перевезень вантажів.

Продовжуючи нараду, начальник управління Укртрансбезпеки в області Віталій Дзюба поінформував про результати роботи з виявлення нелегальних перевізників та контролю над станом виконання планів з усунення недоліків, що мають об’єкти транспорту, за минулий тиждень. Зокрема, посадовець повідомив, що у період з 19.06.17 по 23.06.2017р. працівниками управління  проведено рейд на р. Дністер, за результатами якого складено 8 протоколів по ст.116 КуПАП (вихід на річку без ОТК). У м.Нетішині, на кар’єрі винесено 3 приписи на заборону використання земснарядів.

Також управлінням проведено відпрацювання районів спільно з ГУНП згідно місячника з безпеки руху «Автобус-2017» (Славутський та Полонський р-н, м. Нетішин, м. Шепетівка, м. Камянець-Подільський). За результатами перевірок складено 190 актів порушення Закону України “Про автомобільний транспорт”, з них:

на автобуси: 25 актів  – незадовільний технічний стан;

– 15 актів – порушення перевізником безпеки дорожнього руху;

– 4 акти – нелегальні перевезення;

– 22 акти – відсутність у пасажирів квитків;

– 14 актів – регулярні перевезення без обов’язкових документів;

– 3 акти – (порушення схеми маршруту та розкладу руху;

на таксі: 9 актів – облаштовані як таксі без наявності ліцензії;

вантажні перевезення: 12 актів -порушення режимів праці та відпочинку водіями транспортних засобів;

– 28 актів – відсутні обов’язкові документи;

– 51 акт – неналежний технічний стан;

– 2 акти – перевищення вагових обмежень (оштрафовані на загальну суму -143 Є)

 – 5 актів – відсутність знаку держави у міжнародного вантажного перевізника.